Prostreno.cz

Bábovka s červeným vínem

Voňavá a vláčná bábovka se skořicí a vínem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 1363 kJ / 325 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy37g
tuky15g

Ingredience na

  • 250 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 ks vajec
  • 250 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce kakaa
  • 125 ml polosladkého červeného vína
  • 100 g nalámané tmavé čokolády
  • 50 g čokoládového sypání

Postup přípravy

  1. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem našlehejte do pěny.
  2. Postupně za stálého míchání přidávejte ostatní ingredience a nakonec vmíchejte sníh z bílků. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte trochu mouky.
  3. Nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku.
  4. Pečte při 180 °C asi 60 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bábovka s červeným vínem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat