Kuličky z ricotty
Sýrové kuličky se výborně hodí například k vínu.
-
40min
40min příprava
0min vaření
-
709 kJ / 169 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky13g
Ingredience na
- 600 g
čerstvého sýra ricotta
- 150 g
smetanového sýra
- 1 lžíce
strouhané pomerančové kůry
- 2 ks
cibule šalotky
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého bílého pepře
- 2 lžíce
olivového oleje
- 100 g
hrubě nastrouhaných mandlí, nebo ořechů
- Na ozdobu
- 10 stonků
pažitky
Postup přípravy
- V misce smíchejte ricottu s krémovým sýrem a pomerančovou kůrou.
- Přidejte jemně nakrájenou šalotku, dochuťte solí, pepřem, přidejte olivový olej a znovu promíchejte.
- Z připravené hmoty tvořte kuličky, které obalujte ve strouhaných mandlích, nebo oříšcích.
- Kuličky přikryjte fólií a dejte do lednice.
- Před podáváním ozdobte stonky pažitky.