Štika dušená v páře
Dušená štika s domácí majonézou.
-
35min
20min příprava
15min vaření
-
924 kJ / 221 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny14g
sacharidy1g
tuky15g
Ingredience na
- 1 kg
štiky
- nakrájené na porce
- 6 lžic
citrónové šťávy
- 5 špetek
soli
- 2 ks
žloutků
- 200 ml
olivového oleje
- 2 lžíce
čerstvého kopru
- nasekaného
Postup přípravy
- Rybí porce omyjte a nechte okapat na utěrce, pak porce ryby osolte.
- Povařte v páře na mírném ohni se šťávou z 1 citronu přibližně 10-15 minut.
- Mezitím si připravte domácí majonézu: v misce rozšlehejte žloutky s olejem, přidejte pár kapek vody, ve které jste vařili rybu a kopr.
- Touto majonézou přelijte rybí kousky, podávejte s dušeným chřestem.