Prostreno.cz

Štika dušená v páře

Dušená štika s domácí majonézou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 924 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy1g
tuky15g

Ingredience na

  • 1 kg štiky - nakrájené na porce
  • 6 lžic citrónové šťávy
  • 5 špetek soli
  • 2 ks žloutků
  • 200 ml olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvého kopru - nasekaného

Postup přípravy

  1. Rybí porce omyjte a nechte okapat na utěrce, pak porce ryby osolte.
  2. Povařte v páře na mírném ohni se šťávou z 1 citronu přibližně 10-15 minut.
  3. Mezitím si připravte domácí majonézu: v misce rozšlehejte žloutky s olejem, přidejte pár kapek vody, ve které jste vařili rybu a kopr.
  4. Touto majonézou přelijte rybí kousky, podávejte s dušeným chřestem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štika dušená v páře

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat