Prostreno.cz

Rybí polévka

Rybí polévka s plody moře.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 380 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • 400 g rybího masa
  • 200 g plodů moře - chobotnice, krevety, garnáty, slávky apod.
  • 1 ks velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 špetky soli
  • 80 g másla
  • 3 ks rajčat
  • 1 ks červené paprika
  • 3 špetky bílého pepře
  • 100 g brambor
  • 1 ks malého rajského protlaku

Postup přípravy

  1. Rybí maso a plody moře omyjte, vložte do hrnce, zalijte 1 litrem vody, osolte a vařte doměkka. Pak polévku přeceďte.
  2. Z masa odstraňte kosti. Měkké rybí maso nakrájejte na kousky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky, česnek rozetřete s trochou soli.
  4. V hrnci na rozehřátém másle osmahněte cibuli a česnek.
  5. Zalijte rybím vývarem, podle potřeby doplňte vodou, přidejte rajský protlak a přiveďte k varu.
  6. Z papriky odstraňte semínka, brambory oloupejte.
  7. Rajčata, brambory a papriku nakrájejte na kousky, přidejte je do polévky a uvařte doměkka.
  8. Hotovou polévku dochuťte solí pepřem, přidejte do ní vařené rybí maso a plody moře.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,63g
  • Sacharidy:

    156,71g
    • Cukry:

      16,53g
  • Tuky:

    88,12g
  • Vláknina:

    33,10g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Vydatná fazolová polévka

(12 hlasů)
1h a 30min
232 kJ

Polévka z rybího filé

(12 hlasů)
45min
203 kJ

Thajská kuřecí polévka

(13 hlasů)
60min
510 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat