Prostreno.cz

Těstoviny s pancettou

Fusilli se slaninou a rajčaty.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 761 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy21g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Rozehřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi.
  2. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a míchejte 3 minuty.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou pancettu, nakrájený česnek a za stálého míchání restujte 4 minuty.
  4. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, 50 ml vody a povařte 10 minut.
  5. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  6. Promíchejte scezené těstoviny s rukolou, nadrcenou bazalkou a připravenou rajčatovou směsí.
  7. Dochuťte solí, pepřem a hned podávejte.

TIP:

Pancetta je označení pro italskou, slovinskou a chorvatskou slaninu. Jedná se o druh slaniny připravovaný z nasoleného a okořeněného vepřového boku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Těstoviny s pancettou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat