Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rýžový dezert

lanvin
14hlasů
Hodnotit

25min

10min příprava

15min vaření

592 kJ

energetická hodnota na 100g

50 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky26g sacharidy2g bílkoviny

Na tento recept využijete například zbylou rýži od oběda. A skvělý dezert je hned hotový.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 200 g vařené rýže
  • 4 ks jablek
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce másla
  • skořice
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 2 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy

  • Jablka nastrouhejte a promíchejte s citronovou šťávou. Menší zapékací misku vymažte máslem. Rýži promíchejte s jablky, cukrem a špetkou skořice a dejte do misky.
  • Zapečte ve vyhřáté troubě 10-15 minut. Před podáváním přelijte jogurtem a posypejte troškou skořice.
TIP:

Dezert se dá zapéct i v mikrovlné troubě.

Mandlová jablka

Mandlová jablka

1 hlas
50min 753kJ 160 Kč
Rýžové nudle s houbami shiitake

Rýžové nudle s houbami shiitake

1 hlas
50min 462kJ 130 Kč

Podobné recepty

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

42 hlasů
45min 837 kJ 74 Kč
Rýžový dezert s granátovým jablkem

Rýžový dezert s granátovým jablkem

15 hlasů
40min 551 kJ 71 Kč
Jablečný rýžový nákyp

Jablečný rýžový nákyp

16 hlasů
35min 392 kJ 35 Kč

Články nejen o vaření