Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rýžový dezert s granátovým jablkem

lanvin
15hlasů
Hodnotit

40min

20min příprava

20min vaření

551 kJ

energetická hodnota na 100g

71 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky25g sacharidy3g bílkoviny

Lehký odpolední dezert z rýže.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 250 g krátké rýže
  • 2 lžíce máku
  • 50 g cukru
  • 750 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 2 ks velkého granátového jablka - na omáčku
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 2 lžíce vody

Postup přípravy

  • Mléko s rýží a špetkou soli uvařte. Před koncem vaření přimíchejte mák a cukr. Rozkrojte granátové jablka a lžíci vyberte vnitřek. 3/4 rozmixujte a přeceďte do kastrůlku. Přidejte cukr a přiveďte k varu.
  • Pak přidejte škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě a povařte jen 2 minuty. Nechte vystydnout. Studenou rýži dejte do vodou vypláchnutých formiček např. na pudink.
  • Vyklopte na talířky, přelijte omáčkou a ozdobte zbylými jadérky granátového jablka.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Rýžový dezert

Rýžový dezert

14 hlasů
25min 592 kJ 50 Kč
Rýže s ovocem

Rýže s ovocem

16 hlasů
35min 430 kJ 95 Kč
Kokosová rýže

Kokosová rýže

11 hlasů
1h a 45min 680 kJ 73 Kč
Jablečný rýžový nákyp

Jablečný rýžový nákyp

16 hlasů
35min 379 kJ 35 Kč
Kokosová rýže s nektarinkou

Kokosová rýže s nektarinkou

15 hlasů
40min 451 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření