Prostreno.cz

Rýžový dezert s granátovým jablkem

Lehký odpolední dezert z rýže.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 551 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy25g
tuky2g

Ingredience na

  • 250 g krátké rýže
  • 2 lžíce máku
  • 50 g cukru
  • 750 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 2 ks velkého granátového jablka - na omáčku
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 2 lžíce vody

Postup přípravy

  1. Mléko s rýží a špetkou soli uvařte. Před koncem vaření přimíchejte mák a cukr. Rozkrojte granátové jablka a lžíci vyberte vnitřek. 3/4 rozmixujte a přeceďte do kastrůlku. Přidejte cukr a přiveďte k varu.
  2. Pak přidejte škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě a povařte jen 2 minuty. Nechte vystydnout. Studenou rýži dejte do vodou vypláchnutých formiček např. na pudink.
  3. Vyklopte na talířky, přelijte omáčkou a ozdobte zbylými jadérky granátového jablka.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rýžový dezert s granátovým jablkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat