Prostreno.cz

Platýs se špenátem a sýrem Tofu

Zdravá ryba se zdravou zeleninou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 276 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 porce filé z platýse s kůží
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 4 ks jarní cibulky - překrojené
  • 150 g uzeného sýra Tofu
  • 1 ks čerstvého zázvoru - 4 x4 cm
  • 3 lžíce másla
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 4 lžíce rýžového vína
  • 3 špetky soli
  • 3 lžíce sojové omáčky

Postup přípravy

  1. Porce ryby na kůži nařízněte nožem a ryby osolte. Ryby orestujte na 3 lžících másla.
  2. K rybám přidejte špenát, jarní cibulky, rýžové víno, na plátky nakrájený zázvor a sojovou omáčku, podlijte vínem a duste 15 minut.
  3. K rybám vložte na kostky nakrájený sýr Tofu a nechte na slabém ohni ještě 5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Platýs se špenátem a sýrem Tofu

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat