Platýs se špenátem a sýrem Tofu
Zdravá ryba se zdravou zeleninou.
-
40min
10min příprava
30min vaření
-
276 kJ / 66 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky3g
Ingredience na
- 4 porce
filé z platýse s kůží
- 200 g
čerstvého špenátu
- 4 ks
jarní cibulky
- překrojené
- 150 g
uzeného sýra Tofu
- 1 ks
čerstvého zázvoru
- 4 x4 cm
- 3 lžíce
másla
- 200 ml
suchého bílého vína
- 4 lžíce
rýžového vína
- 3 špetky
soli
- 3 lžíce
sojové omáčky
Postup přípravy
- Porce ryby na kůži nařízněte nožem a ryby osolte. Ryby orestujte na 3 lžících másla.
- K rybám přidejte špenát, jarní cibulky, rýžové víno, na plátky nakrájený zázvor a sojovou omáčku, podlijte vínem a duste 15 minut.
- K rybám vložte na kostky nakrájený sýr Tofu a nechte na slabém ohni ještě 5 minut.