Prostreno.cz

Treska na zeleném pepři

Ryba s pikantní omáčkou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 530 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy11g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 porce tresky - nebo jiné mořské ryby
  • 4 špetky soli
  • 6 lžic hladké mouky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 50 ml citronové šťávy
  • 2-3 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky másla
  • 1 ks citrónu - nakrájeného na klínky

Postup přípravy

  1. Ryby osolte a obalte je v hladké mouce.
  2. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji s máslem ryby opečte, opečené ryby vyndejte na talíř.
  3. Na stejnou pánev nalijte vývar, ve kterém rozmíchejte lžíci mouky a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  4. V polovině vaření přidejte do omáčky nakládaný pepř, 2 lžičky másla a citrónovou šťávu.
  5. Do hotové omáčky vložte opečené porce ryby, prohřejte a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Treska na zeleném pepři

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat