Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Krůtí prsa na šalotkách

sun
14hlasů
Hodnotit

2h a 5min

25min příprava

1h a 40min vaření

318 kJ

energetická hodnota na 100g

320 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky9g sacharidy5g bílkoviny

Krůta šalotce a šalotka krůtě: navzájem ze sebe vytáhnou to nejlepší a to, co vznikne, už nelze popsat slovy. Musíte ochutnat!

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600-700 g krůtích prsou - ideálně v kuse – nevykostěných
  • 6 stroužků česneku
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 5 lžic másla
  • 3 lžíce hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 8 ks šalotek
  • 4 ks mladé mrkve
  • 4 ks malých tuřínů
  • 1 kg menších brambor
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  • Troubu zahřejte na 200 °C a mřížku dejte na nejnižší pozici.
  • Česnek utřete se solí do pasty a v misce ho promíchejte s měkkým máslem, čerstvými nasekanými bylinkami a pepřem.
  • Oloupané šalotky rozpulte, mrkev oloupejte, konce nati přitom neodstraňujte, a podélně rozpůlte, tuříny oloupejte a nakrájejte na kostky, brambory omyjte a všechnu zeleninu zakápněte dvěmi lžícemi oleje, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  • Krůtí maso na povrchu několikrát nařízněte a do škvír vmačkejte česnekovou pastu, takto připravené maso nechte zprudka a krátce ze všech stran opéct na 2 lžících oleje.
  • Dejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřete zbylou pastou, polijte výpekem z pánve, obložte zeleninou a dejte péct.
  • Po třiceti minutách ztlumte teplotu na 180 °C, obraťte zeleninu a pečte dál do úplného změknutí krůty. Bude to trvat další půlhodinu až hodinu.
  • Hotovou zeleninu položte na servírovací mísu a udržujte ji v teple.
  • S krůtou chvíli počkejte a pak ji naporcujte: prsa se nejlépe krájejí podél kosti: z obou stran odřízněte prsní sval a pak ho zvlášť nakrájejte na plátky. Podávejte se zeleninou.
TIP:

Maso předem naložte do nálevu ze 100 g cukru, 100 g soli a 1 litru vody. Nechte ho přikryté v chladničce. Po šesti hodinách ho vyndejte, osušte a nechte v pokojové teplotě hodinu odstát. Maso pěkně zvláční a v troubě se nevysuší.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

6 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Krůtí prsa se zeleninou

Krůtí prsa se zeleninou

30 hlasů
45min 375 kJ 165 Kč
Krůtí prsa s pomerančem

Krůtí prsa s pomerančem

15 hlasů
1h a 5min 427 kJ 240 Kč
Krůtí maso s omáčkou

Krůtí maso s omáčkou

23 hlasů
55min 348 kJ 150 Kč
Krůtí prsa s broskvovou omáčkou

Krůtí prsa s broskvovou omáčkou

8 hlasů
35min 369 kJ 250 Kč
Krůtí prsa s meruňkami

Krůtí prsa s meruňkami

6 hlasů
30min 338 kJ 200 Kč
Krůtí kousky s chřestem

Krůtí kousky s chřestem

11 hlasů
1h a 5min 361 kJ 145 Kč

Články nejen o vaření