Prostreno.cz

Ostré hovězí kousky

Kostky hovězího masa obalené a podušené v ostré chilli pastě.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 490 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg hovězí kýty, nebo plece - nakrájené na kostky
  • 4 lžíce oleje
  • 300 ml kokosového mléka
  • 500 ml hovězího vývaru
  • Na marinádu
  • 1 lžíce zrnek koriandru
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 2 ks čerstvé nakrájené chilli papričky bez semínek
  • 2 lžičky kari koření
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 3 lžíce vody

Postup přípravy

  1. Příprava marinády - pasty: do mixeru nebo šlehače vložte všechny suroviny na přípravu pasty a ušlehejte jemnou a hladkou pastu. Místo mixéru či šlehače můžete použít hmoždíř a paličku.
  2. V hrnci rozehřejte olej, přidejte pastu a míchejte 1 minutu.
  3. Přidejte maso, míchejte tak, aby se stejnoměrně obalilo pastou, duste 4 minuty.
  4. Přidejte kokosové mléko a vývar, přiveďte k varu a za občasného míchání pozvolna vařte asi 1 hodinu, nebo dokud není maso měkké.
  5. Pokud je potřeba, přidejte během dušení další vývar.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,12g
  • Sacharidy:

    184,45g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    164,68g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 117 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ostré hovězí kousky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat