Prostreno.cz

Hovězí závitky se sardelkou

Závitky z hovězího masa.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 2h a 15min

    30min příprava

    1h a 45min vaření

  • 824 kJ / 197 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 4 plátky hovězího zadního masa
  • 2 ks cibule
  • 4 ks sardelek
  • 100 g anglické slaniny - nakrájené na kostky
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 ks nakládané okurky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce sádla
  • 6 lžic hladké mouky
  • 150 ml červeného vína
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 3-4 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 špetky kmínu

Postup přípravy

  1. Naklepané maso solte, opepřete a potřete hořčicí.
  2. Na každý plátek položte plátek anglické slaniny, 1 sardelku a kousek okurky.
  3. Lehce přeložte boční okraje, srolujte a svažte provázkem. Roládky obalte v hladké mouce a opečte je na sádle. Opečené vyndejte na talíř.
  4. Ve stejném hrnci na sádle orestujte drobně krájenou cibuli a nakrájenou slaninu.
  5. Zalijte vínem a vývarem, vložte opečené maso, okmínujte a přikryté duste 1,5 hodiny.
  6. Do šťávy vmíchejte jíšku a ještě 10 minut povařte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí závitky se sardelkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat