Prostreno.cz

Hovězí závitek se zelím

Závitky plněné kyselým zelím.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 622 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 plátky hovězího zadního masa
  • 100 g kysaného zelí
  • 1 ks cibule
  • 100 g nastrouhaných brambor
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek čerstvě mletého pepře
  • 50 ml oleje
  • 250 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

  1. Náplň: Na 2 lžících oleje orestujte na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli, přidejte zelí a poduste 5 minut, přidejte nahrubo nastrouhané brambory, sůl, pepř a poduste 5 minut.
  2. Maso naklepejte, osolte, opepřete a naplňte připravenou směsí, důkladně zarolujte spíchněte párátkem nebo jehlicí a opečte na oleji.
  3. Opečené závitky zalijte horkým vývarem a duste doměkka.
  4. Šťávu zahustěte jíškou a povařte 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí závitek se zelím

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat