Prostreno.cz

Povidlový perník

Perníkové těsto se švestkovými povidly.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 1083 kJ / 259 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy45g
tuky6g

Ingredience na

  • 150 g švestkových povidel
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • 150 g tekutého medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/3 l mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • Na potření
  • 4 lžíce marmelády

Postup přípravy

  1. Umíchejte povidla s medem, přidejte cukr, vejce, olej, kakao, strouhanou citrónovou kůru, skořici, pak podle potřeby mléko a prosetou mouku se sodou.
  2. Vznikne řidší těsto, které nalijte na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 40 minut.
  3. Vychladlý perník nakrájejte na řezy, které na povrchu pocukrujte.

TIP:

Vychladlý perník můžete rozkrojit a namazat marmeládou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,30g
  • Sacharidy:

    541,06g
    • Cukry:

      312,20g
  • Tuky:

    140,00g
  • Vláknina:

    91,00g

Aktivita pro spálení: 259 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení



Podobné recepty

Perník s džemem

(15 hlasů)
1h a 5min
1454 kJ

Perníková bábovka

(58 hlasů)
1h a 10min
1109 kJ

Perník s citrónovou polevou

(9 hlasů)
1h a 20min
1330 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Povidlový perník

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat