Prostreno.cz

Vepřové plátky s hořčičnou omáčkou

Vepřové maso v pikantní omáčce.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 40min

    25min příprava

    2h a 15min vaření

  • 492 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 1,2 kg vepřové panenky, nebo kotlety
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka chilli vloček
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžička kari koření
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 300 ml vepřového vývaru
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 200 ml smetany
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Promíchejte koření, zázvor a vetřete důkladně do masa. Maso zabalte do potravinářské folie a nechte přes noc v chladu.
  2. Maso vložte do pekáčku, kolem masa rozprostřete oloupanou a nakrájenou cibuli, promíchanou s česnekem, zalijte vývarem, přikryjte a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C přibližně 2 hodiny.
  3. Maso vyndejte, do vypečené šťávy přidejte hořčici a smetanu, ve které rozmíchejte škrob. Povařte, až omáčka zhoustne.
  4. Maso nakrájejte a podávejte s hořčicovou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,62g
  • Sacharidy:

    282,30g
    • Cukry:

      30,20g
  • Tuky:

    63,13g
  • Vláknina:

    68,00g

Aktivita pro spálení: 117 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové plátky na hořčici

(27 hlasů)
4h a 35min
868 kJ

Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

(18 hlasů)
60min
499 kJ

Vepřové plátky plněné petrželkou

(10 hlasů)
1h a 40min
1052 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s hořčičnou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat