Prostreno.cz

Polévka s čedarem a jablky

Výborná polévka s jablečným moštem.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 444 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 2 ks jablek
  • 1/2 ks pórku
  • 2 ks mrkve
  • 100 g celeru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 3 špetky soli
  • 500 ml vody
  • 500 ml jablečného moštu
  • 200 ml smetany
  • 200 g strouhaného sýra - nejlépe čedar

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte nakrájená jablka, nakrájený pórek, nastrouhaný celer, nastrouhanou mrkev, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Za stálého míchání restujte 10 minut.
  2. Přidejte vodu, jablečný džus a vařte 25 minut.
  3. Vyndejte tymián, rozmarýn a polévku rozmixujte do hladka.
  4. Přidejte smetanu a polovinu sýra, který nechte v polévce rozpustit, jen zahřejte, ale nevařte.
  5. Podávejte posypané sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,75g
  • Sacharidy:

    145,22g
    • Cukry:

      29,80g
  • Tuky:

    167,41g
  • Vláknina:

    64,10g

Aktivita pro spálení: 106 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z tavených sýrů

(20 hlasů)
25min
313 kJ

Květáková polévka s hermelínem

(29 hlasů)
50min
329 kJ

Zeleninový vývar se sýrem

(11 hlasů)
35min
437 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka s čedarem a jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat