Prostreno.cz

Zelí s hlívou

Zelí s hlívou je chutné a výživné jídlo, které spojuje jemnost dušené zeleniny s výraznou chutí hlívy ústřičné a šťavnatého masa. Tento jednoduchý, ale sytý pokrm je ideální volbou pro oběd nebo večeři, kdy chcete vsadit na poctivou domácí kuchyni.

14.02.2014 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

515 kJ / 123 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu a hlívu nakrájejte na nudličky. Maso jemně nasekejte, nebo umelte.
  2. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte maso, cibuli, kari koření a restujte 5 minut.
  3. Přidejte papriku, zelí, mrkev, hlívu, víno, posypte sypkým bujónem a duste 10-15 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    143,31 g
  • Sacharidy:

    135,20 g
    • Cukry:

      41,50 g
  • Tuky:

    96,75 g
  • Vláknina:

    60,90 g

Aktivita pro spálení:

543 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

162

minut uklízení





Podobné recepty

Zelí zapečené se sýrem

(14 hlasů)
1h a 5min
335 kJ

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

(11 hlasů)
1h a 5min
628 kJ

Placky s kysaným zelím

(15 hlasů)
45min
525 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelí s hlívou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba