Prostreno.cz

Zelí s hlívou

Dušená zelenina s hlívou a dušeným masem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 521 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g bílého zelí
  • 300 g dušeného, nebo vařeného masa - kuřecího, vepřového, nebo hovězího
  • 2 ks zelené papriky
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 2 lžičky sypkého zeleninového bujónu
  • 100 ml bílého vína
  • 200 g hlívy

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu a hlívu nakrájejte na nudličky. Maso jemně nasekejte, nebo umelte.
  2. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte maso, cibuli, kari koření a restujte 5 minut.
  3. Přidejte papriku, zelí, mrkev, hlívu, víno, posypte sypkým bujónem a duste 10-15 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,44g
  • Sacharidy:

    81,50g
    • Cukry:

      13,50g
  • Tuky:

    128,63g
  • Vláknina:

    7,60g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Zelí zapečené se sýrem

(14 hlasů)
1h a 5min
394 kJ

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

(11 hlasů)
1h a 5min
593 kJ

Placky s kysaným zelím

(15 hlasů)
45min
570 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelí s hlívou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat