Prostreno.cz

Trojhránky z listového těsta

Trojhránky plněné povidly.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 1255 kJ / 300 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy34g
tuky15g

Ingredience na

  • 1 balení listového těsta
  • 150 g švestkových povidel
  • Na posypání
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • Na potření
  • 1 ks vejce

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválejte na tloušťku 2-3 milimetry a nakrájejte z něj čtverce o hraně zhruba 9 centimetrů.
  2. Dovnitř každého čtverce dejte vrchovatou lžičku povidel, přehněte do trojúhelníku a důkladně zmáčkněte ve spoji, aby povidla nevytekla.
  3. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
  5. Upečené trojhránky posypte moučkovým cukrem.

TIP:

Trojhránky můžete plnit podle libosti – dobré jsou s polotučným tvarohem, prošlehaným se žloutkem a trochou mléka, promíchaným s rozinkami. Směsi ale nedávejte příliš, aby vám nevytekla. Okraje trojhránků můžete ‚zapečetit‘ koncem vidličky – těsto stlačí a ozdobí zároveň.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Trojhránky z listového těsta

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat