Prostreno.cz

Tortilla plněná fazolemi

Plněná tortilla jako skvělá svačina.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 30min

    30min příprava

    0min vaření

  • 985 kJ / 235 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy35g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce citrónové kůry
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g konzervovaných fazolí
  • 2 ks rajčat - jemně nasekaných
  • 1/4 ks salátové okurky
  • 150 g sýra feta - brynzy, nebo balkánského sýra - nakrájeného na kostičky, nebo rozdrobeného
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 8-16 lístků hlávkového salátu - nebo jiného salátu
  • 8 ks kukuřičných tortill

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru a olivový olej. Přidejte dobře scezené fazole, rajčata, okurku, sýr a petržel. Ochuťte pepřem.
  2. Na každou tortillu položte list salátu, na ně pak navršte náplň. Zarolujte a podávejte.
  3. Směsí můžete naplnit také placky pita nebo slané palačinky, smažené nasucho

TIP:

Kukuřičné tortilly jsou dobrá alternativa pšeničných chlebů. Konzervované fazole, rajčata, okurky a feta s nimi ladí přímo dokonale! Náplň vydrží v lednici přes noc a má celou řadu využití: jako salát, příloha k masům nebo rybám, případně k bramborám pečeným ve slupce.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tortilla plněná fazolemi

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat