Prostreno.cz

Spanakopita – řecké šátečky

Šátečky podávejte jako předkrm nebo malou chuťovku během odpolední siesty. Sýr feta můžete zaměnit za ricottu.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1168 kJ / 279 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy19g
tuky23g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm krátce – zhruba dvě minuty – orestujte česnek, přidejte špenát a nechte zavadnout, promíchejte, osolte a počkejte, až zchladne.
  2. Špenát přendejte do cedníku a nechte odkapat veškerou tekutinu (můžete ho i lehce vyždímat), pak ho nahrubo nasekejte na prkénku a přendejte do misky, přidejte okapaná a nahrubo nakrájená rajčata, sýr, jedno vejce a pořádně promíchejte.
  3. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše, rádýlkem nakrájejte na čtverce o straně jedenáct centimetrů, doprostřed každého dejte větší lžíci špenátu, přehněte do trojúhelníku a obě vzniklé hrany ještě zamáčkněte vidličkou.
  4. Šátečky potřete rozšlehaným druhým vajíčkem a posypte sezamovými semínky.
  5. Pečte při teplotě 180 °C zhruba dvacet minut.

TIP:

Špenátový koláč ze Španělska, to je spanakopita - z listového těsta naplněna sýrem feta, cibulí a listovým špenátem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,91g
  • Sacharidy:

    193,60g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    238,98g
  • Vláknina:

    20,59g

Aktivita pro spálení: 279 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

83

minut uklízení



Podobné recepty

Pórek v listovém těstě

(17 hlasů)
1h a 5min
766 kJ

Koláč s vařenými vejci

(9 hlasů)
45min
769 kJ

Slaný koláč

(16 hlasů)
55min
1237 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Spanakopita – řecké šátečky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat