Prostreno.cz

Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

Losos je takovou rybí celebritou: všichni ho znají, všem chutná, je všude dostupný a za všech okolností vypadá dobře (možná až podezřele dobře na to, jak je zdravý).

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 695 kJ / 166 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 g lososového filé
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 1/2 ks bio pomeranče - nastrouhaná kůra
  • 100 ml rybího vývaru
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce hrubozrnné dijonské hořčice - může být i kremžská
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 30 g sušených brusinek
  • 200 g zeleného chřestu
  • Na ozdobu
  • 1 hrst řeřichy

Postup přípravy

  1. Lososový filet opláchněte, nakrájejte na 4 stejné porce a ochuťte solí a pepřem.
  2. Rozpalte lžíci oleje v teflonové pánvi, přidejte rozmarýn, pomerančovou kůru a krátce osmahněte lososa po obou stranách.
  3. Opečená filé dejte na menší plech s pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 80 °C (60 °C v horkovzdušné troubě), aby zůstalo teplé.
  4. Rybí vývar nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu.
  5. Očistěte a pokrájejte jarní cibulku a povařte ji ve vývaru doměkka.
  6. Přelijte vývar skrze síto do mísy.
  7. Smíchejte hořčici, ocet a zbylý olej, přimíchejte brusinky.
  8. Opláchněte chřest a okrájejte tlusté konce, povařte 4–5 minut v horké vodě.
  9. Naaranžujte chřest spolu s filé a ještě teplým hořčičným nálevem v misce na talíř.
  10. Podávejte posypané řeřichou. Podávejte s bagetou jako předkrm. Jako hlavní chod můžete podávat s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat