Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Houbová omáčka

sun
23hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

542 kJ

energetická hodnota na 100g

65 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky7g sacharidy2g bílkoviny

Česká klasika pro milovníky hub. Na omáčku použijte malé pevné houby.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 lžíce másla
  • 1 ks vetší cibule
  • 250 g čerstvých hub - ideálně hřibů všech velikostí a tvarů
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  • Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.
  • Přidejte dobře očištěné, osušené a na plátky nakrájené houby a zprudka je osmahněte.
  • Promíchejte, dost osolte a posypte drceným kmínem.
  • Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Omáčku dotáhněte pepřem a podávejte s houskovým knedlíkem.
Pórkový chlebíček

Pórkový chlebíček

1 hlas
1h a 25min 888kJ 99 Kč
Jahody se zmrzlinou a mandlemi

Jahody se zmrzlinou a mandlemi

1 hlas
20min 588kJ 180 Kč

Podobné recepty

Hlíva se zeleninou

Hlíva se zeleninou

15 hlasů
35min 530 kJ 98 Kč
Rizoto se sušenými houbami

Rizoto se sušenými houbami

22 hlasů
35min 790 kJ 77 Kč
Gnocchi s houbami

Gnocchi s houbami

13 hlasů
30min 335 kJ 90 Kč
Houbové ragú

Houbové ragú

9 hlasů
35min 226 kJ 70 Kč
Houbové rizoto

Houbové rizoto

15 hlasů
50min 437 kJ 110 Kč
Žampiónový nákyp s kroupami

Žampiónový nákyp s kroupami

9 hlasů
50min 738 kJ 145 Kč

Články nejen o vaření