Prostreno.cz

Houbová omáčka

Česká klasika pro milovníky hub. Na omáčku použijte malé pevné houby.

Ohodnotit
(26 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 563 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 lžíce másla
  • 1 ks vetší cibule
  • 250 g čerstvých hub - ideálně hřibů všech velikostí a tvarů
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.
  2. Přidejte dobře očištěné, osušené a na plátky nakrájené houby a zprudka je osmahněte.
  3. Promíchejte, dost osolte a posypte drceným kmínem.
  4. Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Omáčku dotáhněte pepřem a podávejte s houskovým knedlíkem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houbová omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat