Prostreno.cz

Hlíva se zeleninou

Zdravá houba se zeleninou.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 535 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • 250 g hlívy
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks malé cukety
  • 2 ks cibule
  • 2 ks velkých rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml vermuthu
  • 3 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Všechnu očištěnou a omytou zeleninu nakrájejte. Hlívu opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte.
  2. Na pánev dejte olej a nechte zesklovatět cibuli. Pak přidejte ostatní zeleninu, česnek a houby. Posypte solí, pepřem, přidejte cukr a wermut.
  3. Duste, až se tekutina zredukuje na polovinu. Podávejte s rýží.

TIP:

Pokud máte nemocná játra, ledviny, či slinivku, pak je hlíva ústřičná ideální právě pro vás. Napomáhá zlepšovat metabolizmus a regenerovat vnitřní orgány. Jestli pociťujete příznaky stárnutí, i vy vyzkoušejte hlívu, protože právě zvýšenou regenerací buněk ve své podstatě zpomaluje stárnutí.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hlíva se zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat