Prostreno.cz

Domácí tvaroh

Sýr s měkkou texturou , výborný na sendviče , sýrové dorty , zákusky , koláče a náplně.

19.02.2014 Mikeš
3h a 15min

3h a 0min příprava

15min vaření

368 kJ / 87 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu mléko a smetanu, před bodem varu mléko odstavte z tepla. Po deseti minutách odstraňte z mléka „škraloup“.
  2. V malé misce smíchejte jogurt, sůl a půl šálku horkého mléka.
  3. Nalijte zpět do hrnce, zamíchejte a znovu mléko ohřejte k bodu varu.
  4. Přidejte ocet a vařte bez míchání na mírném ohni přibližně 5 minut, vypněte a počkejte půl hodiny.
  5. S děrovanou lžící vyndávejte po částech malé sýrové bloky, které zabalte do tkaniny (plenky) a nechte na vhodném místě „vykapat“.
  6. Po dvou hodinách je sýr hotový.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,26 g
  • Sacharidy:

    95,20 g
    • Cukry:

      93,10 g
  • Tuky:

    151,76 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

216 kcal
27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení





Podobné recepty

Tvaroh s rebarborou

(14 hlasů)
25min
671 kJ

Cibulový koláč

(13 hlasů)
3h a 10min
597 kJ

Sýrové placičky s pórkem

(14 hlasů)
55min
810 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

plnotučné mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

bílý jogurt

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí tvaroh

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba