Prostreno.cz

Domácí tvaroh

Sýr s měkkou texturou , výborný na sendviče , sýrové dorty , zákusky , koláče a náplně.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 3h a 15min

    3h a 0min příprava

    15min vaření

  • 293 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 l plnotučného mléka
  • 250 ml smetany
  • 140 g bílého jogurtu
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce octa

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu mléko a smetanu, před bodem varu mléko odstavte z tepla. Po deseti minutách odstraňte z mléka „škraloup“.
  2. V malé misce smíchejte jogurt, sůl a půl šálku horkého mléka.
  3. Nalijte zpět do hrnce, zamíchejte a znovu mléko ohřejte k bodu varu.
  4. Přidejte ocet a vařte bez míchání na mírném ohni přibližně 5 minut, vypněte a počkejte půl hodiny.
  5. S děrovanou lžící vyndávejte po částech malé sýrové bloky, které zabalte do tkaniny (plenky) a nechte na vhodném místě „vykapat“.
  6. Po dvou hodinách je sýr hotový.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí tvaroh

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat