Prostreno.cz

Treska se slaninou a květákem

Rybí filé zapečené s květákem a sýrovou omáčkou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 446 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g rybího filé
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 200 ml mléka
  • 120 g sýra čedar
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 3 lžíce pažitky
  • 50 g slaniny orestované do křupava
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 hlávka květáku

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. V pánvi rozpusťte máslo a osmahněte jemně nakrájenou cibuli, postupně přisypte mouku a míchejte metličkou, dále za stálého míchání přidejte mléko a sýr, dochuťte muškátovým oříškem, solí, pepřem a 5 minut povařte. Nakonec vmíchejte pažitku.
  3. Kousky rybího filé osolte, opepřete a dejte do vymazané zapékací misky.
  4. Nakrájejte květák na malé růžičky a uložte do misky kolem ryb.
  5. Osolte, opepřete a pokapejte olejem, můžete podlít trochou vody.
  6. Nalijte sýrovou omáčku přes ryby, a dejte na 20 minut do trouby.
  7. Nakonec posypte křupavou slaninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    114,83g
  • Sacharidy:

    140,41g
    • Cukry:

      9,76g
  • Tuky:

    266,25g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 106 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska se slaninou a květákem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat