Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Salát z žampiónů portobello

lanvin
16hlasů
Hodnotit

35min

20min příprava

15min vaření

1029 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:22g tuky5g sacharidy7g bílkoviny

Teplý žampiónový salát s parmazánem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 350 g žampiónů portobello
  • 120 g vlašských ořechů - nahrubo nasekaných a orestovaných
  • 200 g míchaných zelených salátů
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 2 špetky hrubé soli
  • 2 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • Na zálivku
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 75 ml olivového oleje
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého černého pepře

Postup přípravy

  • Všechny přísady na zálivku prošlehejte metličkou a dejte stranou.
  • Žampióny nakrájejte na plátky a orestujte je na 3 lžících oleje, restujte 5 minut.
  • Přidejte ocet balsamico, osolte, opepřete a restujte až se odpaří veškerá tekutina z hub.
  • Přidejte nasekané ořechy a ještě 2 minuty lehce míchejte.
  • V míse promíchejte zelené saláty s polovinou zálivky.
  • Salát rozdělte na 4 talíře a pokryjte teplou houbovou směsí.
  • Pokapejte druhou polovinou zálivky, posypte parmazánem a podávejte.
TIP:

Portobello, nebo-li houbový steak, je velká otevřená forma krémového žampionu, který se poslední dobou stává velmi oblíbený, je velmi chutný, využívá se zejména pro přípravu houbových steaků.

Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Hlívový salát

Hlívový salát

12 hlasů
15min 636 kJ 78 Kč
Žampionový salát

Žampionový salát

10 hlasů
20min 609 kJ 80 Kč
Salát z hlívy ústřičné

Salát z hlívy ústřičné

10 hlasů
35min 1270 kJ 95 Kč
Teplý houbový salát

Teplý houbový salát

9 hlasů
30min 366 kJ 80 Kč
Žampiónový salát

Žampiónový salát

8 hlasů
40min 552 kJ 158 Kč
Okurkový salát s liškami

Okurkový salát s liškami

9 hlasů
40min 388 kJ 55 Kč

Články nejen o vaření