Prostreno.cz

Salát z žampiónů portobello

Teplý žampiónový salát s parmazánem.

Ohodnotit
(17 hlasů)
23.02.2014 lanvin
35min

20min příprava

15min vaření

1615 kJ / 385 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Všechny přísady na zálivku prošlehejte metličkou a dejte stranou.
  2. Žampióny nakrájejte na plátky a orestujte je na 3 lžících oleje, restujte 5 minut.
  3. Přidejte ocet balsamico, osolte, opepřete a restujte až se odpaří veškerá tekutina z hub.
  4. Přidejte nasekané ořechy a ještě 2 minuty lehce míchejte.
  5. V míse promíchejte zelené saláty s polovinou zálivky.
  6. Salát rozdělte na 4 talíře a pokryjte teplou houbovou směsí.
  7. Pokapejte druhou polovinou zálivky, posypte parmazánem a podávejte.

TIP:

Portobello, nebo-li houbový steak, je velká otevřená forma krémového žampionu, který se poslední dobou stává velmi oblíbený, je velmi chutný, využívá se zejména pro přípravu houbových steaků.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,80 g
  • Sacharidy:

    212,90 g
    • Cukry:

      23,04 g
  • Tuky:

    311,62 g
  • Vláknina:

    65,21 g

Aktivita pro spálení:

385 kcal
48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení





Podobné recepty

Hlívový salát

(12 hlasů)
15min
134 kJ

Žampionový salát

(10 hlasů)
20min
1025 kJ

Salát z hlívy ústřičné

(11 hlasů)
35min
1316 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z žampiónů portobello

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba