Prostreno.cz

Salát z hlívy ústřičné

Recept na zdravý, lehký salát z hlívy ústřičné.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 1270 kJ / 303 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy26g
tuky16g

Ingredience na

  • 400 g hlívy ústřičné
  • 100 ml červeného octa balsamico
  • 200 g rukoly
  • 1 a 1/2 lžíce cukru krupice
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 100 g parmazánu - na slabé plátky nakrájeného
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Ocet, cukr, sůl, pepř a 4 lžíce oleje metlou našlehejte. Na pánvi se 2 lžícemi oleje a 2 lžícemi másla pomalu orestujte očištěnou, na větší kusy nakrájenou hlívu.
  2. Rukolu opláchněte pod vodou, osušte a dejte na talíř. Na rukou dejte orestovanou hlívu, přelijte octem balsamico, lehce promíchejte, přidejte parmazán, ozdobte tymiánem a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z hlívy ústřičné

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat