Prostreno.cz

Pošírovaná kuřecí prsa

Jemné kuřecí maso v kořeněném vývaru.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 517 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy15g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 l vody
  • 2 ks hřebíčku
  • 1 ks citrónu kůry - 4x4cm
  • 1 ks skořice - asi 3 cm
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte do něj koření, přidejte sůl a tři minuty povařte.
  2. Kousky kuřecích prsou očistěte a každý z nich podélně rozkrojte na tři dlouhé špalíčky.
  3. Maso přidejte do ochucené vody a vypněte zdroj tepla. Vše zakryjte poklicí a nechte 15 minut stát na teplé plotýnce.
  4. Poté ji zapněte na minimum a dál nechte maso „vařit“ ještě asi 20 minut – voda by neměla v žádném případě vřít, ale zůstat jen těsně pod bodem varu. Díky tomu bude maso mimořádně jemné a měkké.
  5. Vyjměte ho děrovanou lžící a ihned podávejte – například s na másle doměkka podušenou zeleninou.

TIP:

Vývar z masa nevylévejte, ale sceďte ho a uschovejte na jindy. Skvěle se hodí například do krémového italského rizota.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,00g
  • Sacharidy:

    160,00g
    • Cukry:

      2,00g
  • Tuky:

    21,30g
  • Vláknina:

    53,00g

Aktivita pro spálení: 123 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí prsa s rajčaty

(5 hlasů)
40min
469 kJ

Kuřecí prsa na ovoci

(6 hlasů)
50min
709 kJ

Kuřecí prsa se smrži

(7 hlasů)
60min
710 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

verrca
18.05.2016
heenna
12.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pošírovaná kuřecí prsa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat