Prostreno.cz

Plněné buchty

Buchty plněné zeleninou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 10min

    40min příprava

    30min vaření

  • 700 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy19g
tuky8g

Ingredience na

  • 500 g brambor
  • 2 lžíce změklé Hery
  • 150 g hrubé mouky - nebo krupice
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 180 g předvařené zeleniny - pórek, mrkev, hrášek aj.
  • Na ozdobu
  • 1 ks jarní cibulky
  • Na posypání
  • 100 g sezamových semínek
  • Na potření
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 5 lžic smetany
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Ještě teplé oloupejte a buď prolisujte nebo jemně nastrouhejte do mísy.
  2. Přidejte Heru, špetku soli, špetku pepře, špetku muškátového oříšku a prosetou mouku s kypřicím práškem. Vypracujte hladké těsto.
  3. Z těsta vykrojte lžící 8 kousků.
  4. Pomoučenými prsty vytvarujte bochánky, které na valu zploštěte na placky.
  5. Na náplň nakrájejte nadrobno kousek pórku, promíchejte s předvařenou zeleninou (může být i syrová, pokud je rozkrájena na menší kousky, nebo nastrouhaná), dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  6. Zeleninu zabalte do bramborového těsta a pevně uzavřete.
  7. Buchty vložte do tukem vymazaného pekáčku těsně vedle sebe švem dolů.
  8. Povrch a boky pomašlujte rozehřátým máslem.
  9. V troubě vyhřáté na 180 °C upečte dozlatova.
  10. Zhruba 10 minut před dopečením potřete povrch smetanou, posypte sezamovými semínky a dopečte.
  11. Podávejte teplé posypané nakrájenou jarní cibulkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Plněné buchty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat