Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší
Šalotková omáčka zafunguje stejně dobře i s vepřovými kotletami zprudka opečenými na olivovém oleji.
-
1h a 5min
15min příprava
50min vaření
-
857 kJ / 205 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy17g
tuky12g
Ingredience na
- 80 ml
olivového oleje
- 200 g
šalotek
- nakrájených na velmi tenká kolečka
- 1 lžíce
hladké mouky
- 125 g
červeného vína
- 2 větvičky
tymiánu
- 1 ks
bobkového listu
- 370 ml
hovězího vývaru
- 1 lžíce
dijonské hořčice
- 1 balení
bramborové kaše
- 200 g
zelených fazolek
- 1 lžíce
másla
- 12 ks
vepřových, nebo hovězích grilovacích klobásek
Postup přípravy
- Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte v hrnci se širokým dnem, přidejte tence pokrájené šalotky a za stálého míchání opékejte pět minut, dokud nezměknou.
- Přisypte mouku, zamíchejte, vlijte víno, přidejte tymián a bobkový list a nakonec i silný hovězí vývar,přiveďte k varu, snižte plamen a nechte pár minut probublávat, aby se omáčka zredukovala. Vmíchejte hořčici a udržujte teplé.
- Kaši připravte podle návodu na obalu.
- Fazolky na pět minut ponořte do vroucí vody, pak je zchlaďte pod studenou vodou a smíchejte s máslem.
- Zbývající olivový olej rozpalte v pánvi a ze všech stran na něm opečte klobásky.
- Servírujte dohromady: kaši, klobásky i fazolky přelité šalotkovou omáčkou.