Prostreno.cz

Polenta

Polentu podávejte k telecímu masu, nebo dušenému hovězímu, ale i samostatně se zeleninovým salátem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 430 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 250 g žampiónů - nebo jiných houb
  • 1 ks pórku - bílá část
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu - nebo čerstvé petrželky
  • 500 ml mléka
  • 600 ml vody
  • 180 g polenty - instantní, nebo obyčejné
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 4 lžíce sušených rajčat v oleji
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi na rozehřátém másle orestujte nakrájené houby, nakrájený pórek a tymián.
  2. V kastrolu přiveďte k varu mléko a vodu, tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu, neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky, stáhněte plamen na nízký a vařečkou míchejte 5 nebo 20 minut podle typu polenty (instantní se vaří kratší dobu než obyčejná), nebo tak dlouho, aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby.
  3. Do polenty vmíchejte houby s pórken, parmazán, okapaná a nasekaná rajčata a dobře promíchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,69g
  • Sacharidy:

    195,88g
    • Cukry:

      30,64g
  • Tuky:

    138,17g
  • Vláknina:

    50,72g

Aktivita pro spálení: 102 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Kaše z polenty

(11 hlasů)
30min
592 kJ

Knedlíky z polenty

(8 hlasů)
45min
916 kJ

Noky z polenty

(9 hlasů)
50min
999 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polenta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat