Prostreno.cz

Sekaná s celerem

Sekaná z hovězího masa s omáčkou.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 877 kJ / 209 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky17g

Ingredience na

  • 1 kg libového mletého hovězího
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 5 lžic strouhanky
  • 1/2 lžíce sušené šalvěje
  • 150 ml mléka
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • Na omáčku
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce suché hořčice
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli a nakrájený celer, nechte vychladnout.
  2. Maso dejte do mísy, přidejte šalvěj, sůl, pepř, mléko, celer s cibulí a podle potřeby strouhanku.
  3. Důkladně promíchejte, vytvořte šišku a položte ji do pekáčku.
  4. Suroviny na omáčku dobře promíchejte a maso přelijte.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 290 °C přibližně hodinu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sekaná s celerem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat