Prostreno.cz

Sekaná pečeně

S bramborem, chlebem či zeleninovým salátem. Každý má rád sekanou jinak.

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 993 kJ / 237 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky17g

Ingredience na

  • 1 kg mletého masa
  • 200 g slaniny
  • 2 ks cibule
  • 2 ks rohlíku
  • 6 stroužků česneku
  • 3 lžíce majoránky
  • 2 lžíce dijonské hořčice - může být i plnotučná
  • 1 hrnek mléka
  • sůl
  • Na přeliv
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 dcl piva
  • 1 lžička worcesteru

Postup přípravy

  1. Rohlík nakrájejte na kousky a namočte do mléka. Cibuli nakrájejte na jemné kostičky, slaninu také a na pánvi zlehka opečte, jen aby cibule zesklovatěla. Dejte do mísy. Přidejte maso, vymačkané rohlíky, nadrcený česnek, majoránku, hořčici, osolte a promíchejte.
  2. Vytvořte šišku a dejte do pekáče. Ze zbylých surovin vytvořte omáčku na polévání, sekanou potřete, lehce podlejte vodou a pečte při 180 °C asi hodinu. Pravidelně potírejte omáčkou.

TIP:

Podávejte s bramborem nebo s chlebem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sekaná pečeně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat