Hovězí žebra s rajčaty
Krátká hovězí žebra pečená s rajčaty a chilli.
-
2h a 50min
20min příprava
2h a 30min vaření
-
488 kJ / 116 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny14g
sacharidy2g
tuky5g
Ingredience na
- 2 kg
hovězích krátkých žeber
- 4 lžíce
řepkového oleje
- 400 g
konzervovaných nakrájených rajčat
- 150 g
hovězího vývaru
- 150 ml
suchého červeného vína
- 4 lžičky
chilli omáčky
- 1 lžíce
hrubé soli
- 1/4 lžičky
mletého pepře
- 1 ks
cibule
- 2 stroužky
česneku
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200° C.
- V pekáčku na oleji opečte žebra (přibližně 7-9 minut, často otáčejte).
- Ve vhodné míse smíchejte rajčata, vývar, víno, chilli omáčku, sůl a pepř a směs rozprostřete na opečená žebra, přidejte na plátky nakrájenou cibuli a jemně nasekaný česnek.
- Přikryté pečte 2 a 1/2 hodiny.