Prostreno.cz

Žebra pečená na pivu

Recept na šťavnatá žebírka, pečená v pivu a zelenině.

Ohodnotit
(25 hlasů)
  • 1h a 45min

    15min příprava

    1h a 30min vaření

  • 830 kJ / 198 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na

  • 1500 g vepřových žeber
  • 2 ks velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks mrkve
  • 1/2 ks petržele
  • 300 ml piva Guinness
  • 5 lžic olivového oleje
  • 5 špetek soli
  • 3 špetky pepře

Postup přípravy

  1. Omytá žebra nakrájejte na kousky a opečte je ze všech stran na oleji. Opečená žebra přeložte do pekáčku.
  2. Na stejném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Cibuli i s olejem přidejte do pekáčku.
  3. Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na kolečka a přidejte k masu. Posypte solí, pepřem, zalijte pivem, přikryjte a pečte v troubě 90 minut na 190°C. Půl hodiny před dopečením maso odkryjte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žebra pečená na pivu

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat