Jogurtový dezert
Dezert z bílého jogurtu s pomeranči.
-
2h a 20min
2h a 0min příprava
20min vaření
-
273 kJ / 65 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky2g
Ingredience na
- 4 kelímky
bílého jogurtu
- á 150 g
- 1 lžička
vanilkového extraktu
- 2-3 lžíce
moučkového cukru
- 3 g
želatiny
- 3 plátky
- 4 ks
pomeranče
- 150 ml
vody
- 2 lžíce
medu
- 4 lžíce
citrónové šťávy
- Na posypání
- 1/2 lžičky
mleté skořice
Postup přípravy
- Želatinu připravte podle návodu na obalu.
- Jogurt vymíchejte s cukrem a pak promíchejte jogurt s připravenou želatinou a vanilkovým extraktem.
- Jogurt rozdělte do misek a nechte v chladu zatuhnout.
- Pomeranče rozdělte na segmenty, dejte do rendlíku, přidejte citrónovou šťávu, vodu a vařte na mírném ohni za stálého míchání 15 minut.
- Přidejte med a míchejte, až se med rozpustí.
- Jogurt ozdobte pomeranči, poprašte skořicí a podávejte.