Prostreno.cz

Kuřecí soté

Kuřecí maso s řapíkatým celerem a jablky.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 485 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • 500 g kuřecích prsou
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce strouhaného zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce chilli oleje
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks jablek
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi s těžkým dnem vložte na rozehřátý olej zázvor, nasekaný česnek a míchejte 1 minutu.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso, dochuťte solí, pepřem a restujte 5 minut, pak maso vyndejte na talíř.
  3. Na stejnou pánev přidejte chilli olej, nakrájenou cibuli, nakrájený celer a duste přibližně 3 minuty.
  4. Přidejte nakrájená jablka, vývar, ocet, sójovou omáčku a kuřecí maso, za stálého míchání duste 10 minut.
  5. V malé misce prošlehejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody a vmíchejte k masu. Duste ještě 5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí soté

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat