Prostreno.cz

Hovězí Stroganoff

Na přípravu tohoto jídla je mnoho různých receptů, tady je jeden z nich.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 396 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g hovězí svíčkové
  • 150 g zakysané smetany
  • 250 g žampionů
  • 3 špetky bílého pepře
  • 4 špetky soli
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 6 ks malých nakládaných okurek
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 ks větší cibule
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 300 ml hovězího vývaru - z kostí nebo v kostce
  • 3 lžíce oleje
  • Na ozdobu
  • 4 snítky petrželky kadeřavé

Postup přípravy

  1. Opláchnuté maso osušte a nakrájejte na nudličky.
  2. Cibuli nadrobno nakrájejte.
  3. Žampiony a okurky nakrájejte na plátky.
  4. Rozehřejte v pánvi olej, až je dostatečně prohřátý, tak do nádoby vhoďte maso, aby se opeklo, ale zároveň se zatáhne a je šťavnaté, když jej pečete zprudka, podle chuti maso osolte a pepřete.
  5. Opečené maso vyndejte z pánve a dejte na teplé místo.
  6. Na stejné pánvi orestujte cibuli a žampiony, pak je zaprašte moukou a promíchejte.
  7. Vše podlijte připraveným vývarem, stále míchejte a povařte 10 minut. Přidejte maso, okurky hořčici a smetanu, dochuťte solí, pepřem, cukrem a vše provařte na mírném ohni zhruba 5 minut.
  8. Jako příloha se hodí rýže, nebo brambory a na ozdobu petrželka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí Stroganoff

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat