Prostreno.cz

Zapečený špenát s hovězím masem

Špenát zapečený s konzervovaným masem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 699 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 8 ks vajec
  • 200 g špenátu
  • 1 plechovka hovězí ve vlastní šťávě
  • 100 g sterilovaných žampiónů
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 150 g strouhaného sýra
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Zapékací misku vymažte olejem.
  3. Na dno misky dejte polovinu masa z konzervy, pokryjte polovinou špenátu, na špenát rozložte nakrájená vejce a posypte žampióny.
  4. Postup ještě jednou opakujte.
  5. Z másla, mouky a mléka uvařte bešamel, lehce osolte a opepřete.
  6. Bešamelem přelijte maso a špenát v misce.
  7. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte přibližně 20 - 25 minut.
  8. Pak vše posypte strouhaným sýrem a pečte ještě 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,71g
  • Sacharidy:

    151,40g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    247,70g
  • Vláknina:

    30,59g

Aktivita pro spálení: 167 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí závitek se zelím

(11 hlasů)
1h a 35min
634 kJ

Hovězí závitky se sardelkou

(9 hlasů)
2h a 15min
819 kJ

Hovězí dušené s paprikou

(6 hlasů)
1h a 35min
577 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečený špenát s hovězím masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat