Prostreno.cz

Opilá čokoláda

Čokoláda se šlehačkou a rumem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 16h a 10min

    16h a 0min příprava

    10min vaření

  • 1423 kJ / 340 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy19g
tuky27g

Ingredience na

  • 200 g kvalitní tmavé čokolády
  • 100 ml silné kávy
  • 6 lžic rumu
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy

  1. Rozlámejte čokoládu na malé kousky a smíchejte s kávou a alkoholem.
  2. V kastrůlku přiveďte k varu 250 ml smetany, přidejte rozlámanou čokoládu, kávu a alkohol, míchejte, až se čokoláda rozpustí a bude hladká.
  3. Rozdělte do 4 - 6 šálků a nechte v chladničce přes noc odpočinout.
  4. Před podáváním ušlehejte 150 ml smetany s cukrem na tuhou šlehačku.
  5. Šálky s čokoládovou směsí ozdobte šlehačkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,00g
  • Sacharidy:

    168,20g
    • Cukry:

      149,00g
  • Tuky:

    70,10g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 340 kcal

42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

101

minut uklízení



Podobné recepty

Whisky nápoj

(9 hlasů)
15min
331 kJ

Čokoládový likér

(10 hlasů)
30min
1344 kJ

Svařené víno s rybízovým džusem

(10 hlasů)
25min
1032 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

verrca
13.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Opilá čokoláda

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat