Prostreno.cz

Kančí guláš

Guláš s divokým kořením na červeném víně.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 11h a 40min

    10h a 20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 480 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 hrnek divokého koření - 5 lžic černého pepře, 5 lžic celého jalovce, 15 bobkových listů, 5 lžic nového koření
  • 1 ks menší chilli papričky
  • 1 lžička soli
  • 1 kg kančího plecka
  • 150 g másla
  • 5 ks středně velkých cibulí
  • 250 g anglické slaniny
  • 3 lžičky celého kmínu
  • 3 lžíce tmavého rumu
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 1.5 l hovězího vývaru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 40 g hladké mouky

Postup přípravy

  1. Divoké koření dejte do hrnce, zalijte ho jedním litrem vody, přiveďte k varu a 30 minut vařte. Na závěr přisypte sůl a počkejte, až vývar vychladne. Poté do něj vložte celé maso tak, aby bylo úplně ponořené, a dejte jej alespoň přes noc odležet do lednice.
  2. Kance vyndejte z nálevu, osušte a nakrájejte na kosty velikosti přibližně 5 x 5 cm, osolte a opepřete.
  3. Cibulku smíchejte s kmínem a troškou soli a osmahněte ji na 100 g másla do tmavě zlatavé barvy, pak vsypte slaninu a opékejte, dokud slanina nezačne jemně hnědnout, přidejte maso a nechte ho orestovat.
  4. Přilijte rum, červené víno, nakrájenou chilli papričku a asi deset minut poduste.
  5. Poté maso vyjměte, do základu vlijte hovězí vývar a omáčku přiveďte k varu, na závěr ji zakápněte trochou citrónové šťávy.
  6. Ze zbytku másla a hladké mouky připravte světlou jíšku, vmíchejte ji do omáčky, vraťte do hrnce maso a duste 60 minut, nebo až je maso měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    93,40g
  • Sacharidy:

    158,40g
    • Cukry:

      16,94g
  • Tuky:

    146,35g
  • Vláknina:

    17,00g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Bažant v křenové omáčce s těstovinou

(10 hlasů)
60min
790 kJ

Zajíc na červeném víně

(9 hlasů)
1h a 20min
422 kJ

Zaječí stehna na červeném víně

(9 hlasů)
2h a 10min
1146 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kančí guláš

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat