Prostreno.cz

Zajíc na červeném víně

Marinované zaječí maso s kořenovou zeleninou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 418 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 kg zaječího masa
  • 4 lžíce másla
  • 200 ml červeného vína
  • 50 ml koňaku
  • 2 lžičky ostré francouzské hořčice
  • Na marinádu
  • 250 ml vody
  • 250 ml červeného vinného octa
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  1. Na marinádu smíchejte vodu s vinným octem, přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu a osolte.
  2. Do marinády naložte naporcované zaječí maso a marinujte dva dny, při marinování maso několikrát obraťte.
  3. Maso vyndejte z marinády a osušte.
  4. V pekáči nechte rozpustit máslo, přidejte maso, podlijte vínem, koňakem, přidejte hořčici, scezenou zeleninu z marinády a v troubě předehřáté na 180 °C duste přibližně 1 hodinu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,32g
  • Sacharidy:

    23,20g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    135,89g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 100 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Zajíc na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat