Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta

Vychutnejte si kombinaci chutí rozmarýnu, jablek a jehněčího masa . Vhodné pro nedělní oběd.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 1107 kJ / 264 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy5g
tuky19g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V pánvi na 3 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte na malé kostičky nakrájená jablka, jablečný ocet a duste přibližně 4 minuty, podušená jablka nechte vychladnout.
  3. Jehněčí kýtu středem rozřízněte, osolte a opepřete.
  4. Do středu masa položte jablečnou směs a zavřete.
  5. Maso ovažte potravinářským provázkem.
  6. Do malé misky dejte nasekaný rozmarýn, nasekaný tymián, mořskou sůl, olej a dobře promíchejte.
  7. Olejem potřete povrch masa.
  8. Pečte přibližně 1 hodinu, pokud je potřeba, podlijte vodou.
  9. Před krájením nechte odpočinout 8 až 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,50g
  • Sacharidy:

    176,60g
    • Cukry:

      21,20g
  • Tuky:

    138,55g
  • Vláknina:

    85,00g

Aktivita pro spálení: 264 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

78

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí s červeným vínem

(17 hlasů)
2h a 0min
701 kJ

Grilované jehněčí kotletky

(14 hlasů)
30min
972 kJ

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
4h a 20min
997 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat