Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta

Jehněčí kýta, pomalu pečená podle italského receptu.

Ohodnotit
(17 hlasů)
sun
  • 4h a 20min

    20min příprava

    4h a 0min vaření

  • 719 kJ / 172 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy1g
tuky12g

Ingredience na

  • 1.5 kg jehněčí kýty
  • 6 ks filet ančoviček
  • 4 stroužky česneku
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml suchého červeného vína

Postup přípravy

  1. Očištěnou jehněčí kýtu na několika místech nařízněte ostrým nožem a do vzniklých otvorů vložte ančovičky, česnek(rozříznutý na polovinu) a kousky rozmarýnu.
  2. Maso potřete olejem a posypte solí a pepřem, sůl a pepř do masa důkladně vetřete.
  3. Maso vložte do pekáčku, zalijte vínem a pečte v troubě předehřáté na 150 °C do měkka, přibližně 3 - 4 hodiny, záleží na kvalitě masa.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat