Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta

Jehněčí kýta, pomalu pečená podle italského receptu.

Ohodnotit
(17 hlasů)
sun
  • 4h a 20min

    20min příprava

    4h a 0min vaření

  • 997 kJ / 238 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy1g
tuky14g

Ingredience na

  • 1.5 kg jehněčí kýty
  • 6 ks filet ančoviček
  • 4 stroužky česneku
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml suchého červeného vína

Postup přípravy

  1. Očištěnou jehněčí kýtu na několika místech nařízněte ostrým nožem a do vzniklých otvorů vložte ančovičky, česnek(rozříznutý na polovinu) a kousky rozmarýnu.
  2. Maso potřete olejem a posypte solí a pepřem, sůl a pepř do masa důkladně vetřete.
  3. Maso vložte do pekáčku, zalijte vínem a pečte v troubě předehřáté na 150 °C do měkka, přibližně 3 - 4 hodiny, záleží na kvalitě masa.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,20g
  • Sacharidy:

    99,10g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    144,38g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 238 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotleta s cizrnou

(11 hlasů)
2h a 20min
1034 kJ

Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

(16 hlasů)
30min
1053 kJ

Jehněčí stopky

(14 hlasů)
2h a 50min
831 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat