Prostreno.cz

Jehněčí s červeným vínem

U nás si jehněčí získává popularitu jen pozvolna, vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který můžete podávat i při slavnostnější příležitosti.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 476 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí kýty
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 3 ks šalotek
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml červeného vína
  • 1 kostka masoxu šťáva pod maso
  • 250 ml vody

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velkém hrnci na rozpuštěném másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  3. Zaprašte moukou a chvíli míchejte.
  4. Za stálého míchání přidejte víno, vodu, kostku masoxu přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  5. Jehněčí kýtu vytvarujte do válečku a ovažte potravinářským provázkem, aby maso drželo tvar.
  6. Maso orestujte ze všech stran na oleji.
  7. Pak maso dejte do pekáčku, přelijte připraveným vínem a duste v troubě doměkka.
  8. Měkké maso nechte odpočinout 10 minut, odstraňte provázek a nakrájejte na medailonky.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s červeným vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat