Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Paella s krevetami

lentilka
14hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

426 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky16g sacharidy4g bílkoviny

Původně prosté jídlo španělské Valencie se časem stalo symbolem celé země.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule - jemně nasekaná
  • 1 ks červené papriky - nakrájené na plátky
  • 1 stroužek česneku - rozmělněný nožem
  • 150 g rýže
  • 2 špetky šafránu
  • 2 špetky pálivé papriky
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 150 g velkých uvařených krevet - s hlavou i ocáskem
  • 100 g mraženého hrášku
  • 3 špetky soli
  • 1/2 svazku hladkolisté petrželky
  • K podávání
  • 1 ks citrónu

Postup přípravy

  • Olivový olej rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu), přidejte cibuli, nechte tři minuty zesklovatět, přidejte papriku a česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí.
  • Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte.
  • Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat.
  • Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu.
  • Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek.
  • Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte se skrojky citronu.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Černá fazolová polévka

Černá fazolová polévka

11 hlasů
1h a 30min 150 kJ 90 Kč
Melounové gazpacho

Melounové gazpacho

14 hlasů
20min 285 kJ 85 Kč
Žluté gazpacho

Žluté gazpacho

12 hlasů
30min 341 kJ 85 Kč
Treska na rajčatech s cizrnou

Treska na rajčatech s cizrnou

9 hlasů
50min 661 kJ 160 Kč
Fazolové chilli na pivu

Fazolové chilli na pivu

12 hlasů
50min 571 kJ 130 Kč
Polévka z hovězího krku

Polévka z hovězího krku

12 hlasů
2h a 50min 103 kJ 130 Kč

Články nejen o vaření