Prostreno.cz

Černá fazolová polévka

Polévka z černých fazolí s vínem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 30min

    10min příprava

    1h a 20min vaření

  • 143 kJ / 34 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky1g

Ingredience na

  • 400 g černých fazolí
  • 1,2 l vody
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 120 ml červeného vína
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 ks pórku

Postup přípravy

  1. Fazole nechte přes noc namočené ve vodě. Scezené fazole propláchněte.
  2. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte vodu, ve které rozmíchejte kostku bujonu a vařte, až jsou fazole měkké. Před koncem vaření přidejte víno, ve kterém rozmíchejte škrobovou moučku a nasekaný tymián.
  3. Dochuťte solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem. Podávejte posypané pórkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,90g
  • Sacharidy:

    319,40g
    • Cukry:

      116,00g
  • Tuky:

    88,05g
  • Vláknina:

    58,00g

Aktivita pro spálení: 34 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení



Podobné recepty

Fazolová polévka

(28 hlasů)
25min
238 kJ

Fazolová polévka

(31 hlasů)
1h a 10min
212 kJ

Polévka ze zelených fazolek

(13 hlasů)
1h a 10min
424 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Černá fazolová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat