Prostreno.cz

Vepřové kostky na černém pivu

Vepřové maso dušené s cibulí a houbami.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 664 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 kg vepřového masa - plec,krkovice
  • 300 g cibule
  • 400 g malých žampiónů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml tmavého piva
  • 120 ml hovězího vývaru
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 1 hrst petrželky kadeřavé
  • Na smažení
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, cibule na větší kousky, očištěné houby nakrájejte na silné plátky.
  2. Na oleji s máslem orestujte maso, osolte a opepřete.
  3. Maso vyndejte na talíř a ve stejné nádobě orestujte cibuli a houby, přidejte prolisovaný česnek a tymián.
  4. Vložte zpět maso, poprašte moukou a promíchejte.
  5. Zalijte pivem, vývarem a přikryté duste 1 hodinu, nebo až je maso zcela měkké.
  6. Podávejte s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kostky na černém pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat