Prostreno.cz

Medová kachní prsa

jednoduchý recept na lahodná kachní prsa s vínem
Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 10min

    10min příprava

    60min vaření

  • 1476 kJ / 352 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy4g
tuky30g

Ingredience na

  • 800 g kachních prsíček s kůží
  • 200 ml červeného vína Cabernet
  • 50 ml sojové omáčky
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 3 snítky čerstvé šalvěje
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Nejlépe den dopředu kachní prsa spařte vroucí vodou, osušte je , pak osolte a marinujte ve směsi vína a sojové omáčky
  2. Druhý den je vyjměte, otřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
  3. Opečená je pak vložte do vinné marinády, přidejte šalvěj,okmínujte a vložte v pekáčku do trouby a jen při teplotě 70–80 stupňů je pečte, podle velikosti asi hodinu.
  4. Díky nízké teplotě zůstanou prsa uvnitř růžová, ale přitom měkká a propečená.
  5. Výpek na závěr odvařte do zahoustnutí, vyjměte snítky šalvěje a přidejte med
  6. Prsíčka podávejte nakrájená,přelitá omáčkou



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,20g
  • Sacharidy:

    194,10g
    • Cukry:

      85,60g
  • Tuky:

    154,10g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 352 kcal

44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

105

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Medová kachní prsa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat