Ingredience na
- 400 g
dýně
- např. muškátová nebo hokaido
- 2 ks
šalotky
- nebo 1 malá cibule
- 2-3 stroužku
česneku
- 1 větvička
rozmarýnu
- 600 ml
Cranberry nektaru
- 400 ml
zeleninového vývaru
- 2-3 lžíce
olivového oleje
- 150 g
čerstvých cranberries
- amerických brusinek
- 250 g
rýže na rizoto
- 4 lžíce
sekané petrželky
- 4 lžíce
čerstvě strouhaného parmezánu
- 40 g
másla
- 4 špetky
soli
- 4 špetky
čerstvě mletého černého pepře
TIP:
Jako hlavní chod podávejte rizoto s opečeným kuřecím prsíčkem. Na to budete potřebovat dva plátky kuřecích prsou, které okořeňte a pozvolna opékejte na troše olivového oleje s rozmarýnovou větvičkou. Na straně s kůží opékejte 8 – 10 minut, obraťte a pokračujte další 2 – 3 minuty. Kuřecí plátky vyjměte, nakrájejte na tenké plátky a podávejte na rizotu.